WORKSHOPS

Maak alvast kennis met de workshops Rondje Cultuur editie 2022.

Percussie / Pepijn Zwaanswijk

Tijdens de workshop wereld drummen leer je beats en breaks spelen op percussie instrumenten uit alle delen van de wereld!

Stadswandeling / Oud Enkhuizen

Wat is de identiteit van Enkhuizen? Zijn dat gebouwen, verhalen of ??? Denk daar over na dan praten we er tijdens de stadswandeling over.

Kunst / Yuri & Ali

Tijdens deze workshop zal er worden ontworpen en getekend binnen het thema identiteit. Maak je iets voor jezelf of voor elkaar?

Kunst / Lotte Schipper

Voor de workshop wil ik graag met de leerlingen ingaan op identiteit en innerlijk overzetten naar een beeldend werk. Graag wil ik dit doen aan de hand van het maken van een portret. Hiervoor maken de leerlingen gebruik van verschillende materialen, we streven naar een semi-figuratieve voorstelling. Vooraf zal ik een korte inleiding geven met wat voorbeelden van onder andere Picasso, Lita Cabellut en Emo Verkerk. We werken met gekleurd papier en acryl verf.

Nature prints / Liesbeth Beneker

Jullie gaan nature prints maken. Afdrukken van bloemen ,planten, veren, boomschors en misschien nog wel een insect of botje. De afdruk is een precieze weergave van het onderwerp. Maar deze afdruk kan je zelf weer veranderen, de identiteit veranderen? Door het aanbrengen van kleur of door het bijvoorbeeld te combineren met iets wat niet klopt in het plaatje.

Fotografie / Chantal de Graaff

Tijdens de interactieve workshop fotografie gaan we het hebben over hoe je verschillende kanten van jezelf kunt laten zien middels beeld. Hoe zorg je ervoor dat je in een portretfoto echt laat zien wie je bent? Daar gaan we mee experimenteren! Neem spullen/accessoires mee die iets over jezelf vertellen, mag van alles zijn en vergeet natuurlijk je telefoon niet!

Identiteit in cirkels / Yvonne Noorman

In deze workshop ga je je identiteit creatief vormgeven. Je denkt eerst na over wat jou…jou maakt! Wie ben jij? Wat vind jij belangrijk? Wat heb jij nodig? Vervolgens maak je dit duidelijk middels woorden, tekening, beeld, quotes, citaten….

Theater / De Cast

In welke huid zou jij willen kruipen?

© Copyright - MADhouse | MENS